Aluminium 19 Inch Behuizingen

Vanaf 1 stuk

Waar moet je op letten bij een ontwerp:

Het bouwen van een behuizing is op zich geen complexe materie, zorgen dat alles in één keer past wel.

We hebben daarom een aantal punten op rijtje gezet die je hierbij helpen. 


Welke Afwerking

Een goed voorbeeld is poedercoating. Een poedercoating heeft een vrij grove tolerantie factor op de randen van het materiaal. In het productie proces dien je hier rekening mee te houden, zodat de te monteren onderdelen ook daadwerkelijk passen in een afgewerkt werkstuk. Anodiseren daarin tegen heeft een lage tolerantie. Echter zijn hierin kleurafwijkingen mogelijk en dient het oppervlakte goed voorbehandeld te worden, zodat eventuele oneffenheden niet zichtbaar worden. Anodiseren is dus meestal pas interessant bij de grotere aantallen.

Materiaal Diktes

Afhankelijk van de toepassing zijn de materiaal diktes van cruciaal belang voor de degelijkheid en vooral de levensduur van het product. Ga je grote cut-outs maken in een frontplaat van je product, wat vaak inhoud dat je zware connectoren gaat monteren en dus een grote belasting op je plaat gaat zetten, is het niet handig om te kiezen voor een dunne of zo lichtgewicht mogelijke frontplaat. Overigens zijn de materiaal diktes wel bepalend voor de prijs van een product.

Montage en Constructie

Naast materiaal diktes is het natuurlijk ook belangrijk hoe de constructie in elkaar gezet wordt. Een aantal punten waar wij graag zeer scherp op letten:

  • Zo min mogelijk onderdelen

  • Tappen van draad waar mogelijk

  • Het gebruik van standaard maat eenheden

De constructie is een van de punten die bepalen op welke manier een behuizing geproduceerd wordt. Het is dus niet handig een methode of constructie te kiezen met te hoge opstart kosten, als er maar slechts enkele stuks geproduceerd hoeven te worden. 

Ontwerpen

Uiteraard produceren wij geen behuizingen zomaar uit de losse pols en hopen maar dat alles gewoon word zoals we in gedachte hebben. Nee nee! Het is belangrijk de constructie uit te werken in een 3D model. Als hulpmiddel gebruiken wij hier de software SolidWorks voor. Waarom we dit doen is natuurlijk niet alleen de archivering van een product, maar vooral als controle dat het geheel perfect gaat passen.

Van veel producten en connectoren zijn 3D modellen online te verkrijgen. Deze gebruiken we om de maatvoering te verifiëren, zodat het productie proces niet onnodig veel tijd in beslag zal nemen. 

Tot slot

Er zijn dus een hoop factoren en keuzes om rekening mee te houden. Desondanks kun je prima kleine aantallen laten produceren met erg veel mogelijkheden!

Wil je meer informatie? Wij helpen je uiteraard graag verder in dit proces.

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen